Hulpprogramma's Stadskanaal, Westerwolde en Oldambt

Gezinsbegeleiding Stadskanaal

Loopt het niet zo lekker in je gezin? Of ben jezelf op zoek naar meer levensgeluk en harmonie? Dan kun je bij Anja’s Care een programma op maat volgen voor jouw hulpvraag. De inhoud van het programma en de duur daarvan zijn afhankelijk van je hulpvraag en wat voor jou prettig werkt. Programma’s worden in overleg met jou en/of je gezin op maat voor je samengesteld.

Hulpprogramma’s zijn op de onderstaande manieren (of een combinatie daarvan) te volgen:

Op locatie in huiselijke omgeving te Sellingen

Ambulante (bijvoorbeeld bij je thuis) regio Stadskanaal, Westerwolde en Oldambt

Online begeleiding en coaching (bijvoorbeeld via Skype / zoom, mail)

Zullen we samen kijken naar een programma dat voor jou werkt?

Voorbeelden van hulpprogramma’s

Inhoudsopgave:

Programma’s voor gezinsproblematiek:

Programma’s voor persoonlijke groei:

Programma’s voor relaties:

Programma’s voor gezinsproblematiek

Jezelf zijn in het gezin!

Voor kinderen, volwassenen en gezinnen

Voor gezinnen die vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Voor opvoeders die de kinderen willen leren in harmonie met anderen om te gaan en hun eigen pad te lopen. Voor gezinnen die vinden dat gevoelens en emoties er toe doen. Voor gezinnen die de oorzaak van stress, sleur, onrust, spanningen, problemen in de omgang met elkaar en een gebrek aan levenslust en passie op willen lossen.

Ontdek in de programma onderdelen harmonie, respect, durf en gevoel waar jij je gezin op wilt trakteren.

Inhoud:

 • Mensen die gesloten zijn helpen weer in contact te komen met hun emoties, gevoelens en verlangens.
 • Mensen helpen de waarde in te zien van hun emoties, gevoelens en verlangens.
 • Mensen helpen voor hun emoties, gevoelens en verlangens te gaan staan ongeacht hoe de omgeving hierop reageert; uitnodigend of afwijzend.
 • Mensen helpen hun emoties, gevoelens en verlangens te uiten zonder ze te verloochenen of eraan te gaan twijfelen.
 • Mensen helpen respectvol met zichzelf om te gaan.
 • Mensen helpen oog te hebben voor hun omgeving en hier respectvol mee om te gaan.
 • Mensen helpen op een respectvolle wijze grenzen aan te geven en ruimte voor zichzelf te behouden en/of te creëren.
 • Mensen helpen de omgeving bewust te maken van de ruimte en de warmte die ieder kind nodig heeft om zichzelf te zijn.
 • Mensen helpen de omgeving duidelijk te maken welke situaties en/of gedragingen belemmerend werken voor het behoud van de innerlijke ontwikkeling van het kind.
 • De omgeving van de mensen helpen belemmeringen bewust te maken en op te lossen.
 • De mens helpen om stappen te zetten in overeenstemming met de gevoelens en verlangens.
 • De omgeving van de mens helpen om de mens te begeleiden bij de uitvoering van de stappen. De mens heeft behoefte aan een begripvolle en liefdevolle begeleiding. Hierbij moet niet vergeten worden de mens zelf de stappen te laten zetten en deze niet over te nemen.
 • De mens en de omgeving helpen om de emoties en gevoelens die spelen te uiten. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen emoties en gevoelens. Deze zijn uniek en van waarde en nooit te veel of te weinig. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen manier van verwerking.
 • De mens en de omgeving helpen te ervaren dat het ervaren van emoties, gevoelens en verlangens een basisonderdeel van de ontwikkeling is en dat dit er mag zijn op het moment dat het zich aandient.
 • De mens en de omgeving helpen te ervaren dat emoties, gevoelens en verlangens hen de weg wijst. Ik wil het kind en de omgeving helpen te beseffen dat door de innerlijke weg te volgen oplossingen zich via een natuurlijk proces aandienen. In dit natuurlijke proces worden ervaringen aangegaan, emoties doorleefd en gevoelens gevoeld waardoor situaties ervoor en erna steeds anders zijn.
 • De mens en de omgeving helpen het verwerkingsproces aan te gaan en op dit proces te vertrouwen.
 • De mens en de omgeving helpen om op de intuïtie te vertrouwen en de vorm los te laten.
 • De mens en de omgeving helpen op het proces en hun innerlijke wijsheid te vertrouwen als blijkt dat de weg niet aansluit bij wat al gecreëerd is.
 • De mens en de omgeving helpen haalbare stapjes te nemen in overeenstemming met hun innerlijk waarmee nieuwe vormen gecreëerd worden.
 • De mens en de omgeving helpen zichzelf in de wereld te manifesteren op een wijze zoals hun binnenste aangeeft te willen doen.
 • De mens en de omgeving helpen bij het manifesteren van ieders unieke talenten, kwaliteiten en levensdoelen die tot uiting worden gebracht door het volgend van de route van de innerlijke weg, het innerlijke kompas waarvan niemand vooraf de routebeschrijving ontvangt.
 • De mens en de omgeving helpen zich thuis te voelen bij zichzelf, op zichzelf te vertrouwen en zichzelf wezenlijk te manifesteren in harmonie met hun omgeving.

Het is tijd voor opklaring!

Voor kinderen, volwassenen en gezinnen

Merk je dat er iets dwars zit tussen jou en je partner of misschien tussen jou en een kind? Heb jij of de ander daar last van en lukt het niet om het onderwerp op tafel te krijgen? Misschien is er onvoldoende tijd voor of zijn er steeds anderen bij waardoor het niet lukt. Het kan ook zijn dat jij, je partner of je kind  het te moeilijk of te eng vinden om naar de emotie en/of het gevoel te gaan. Samen een bewuste keuze maken om te ontdekken of het i.s.m. Anja’s Care wel gaat lukken, zonder een druk bij elkaar neer te leggen is een belangrijke eerste stap.

Inhoud:

Ervaar je een spanning, iets onderliggends wat belemmerend werkt in de relatie met iemand in je gezin? Komt het er steeds niet van om de tijd voor elkaar te nemen? Of is het voor jullie allebei te spannend om het gevoelige onderwerp aan te snijden en wil je daar hulp bij? Kom dan langs of bel voor een vrijblijvende kennismaking en we kijken samen naar de begeleiding die jullie nodig hebben?

Misschien past een kort verblijf bij B&B Sellingen in het plaatje. Op een veilige manier aandacht schenken aan het onderwerp wat thuis te spannend is en ondertussen heerlijk tot jezelf komen. B&B Sellingen is een appartement met keuken, eet- en woongedeelte en een douche en toilet met 2-persoons slaapkamer. In het appartement en de directe omgeving genieten jullie van comfort, rust en ruimte en mooie natuur. Er zijn genoeg mogelijkheden tot activiteiten in de buurt en in het nostalgische dorp is het fijn vertoeven.

Neem contact op voor een programma op maat al dan niet gecombineerd met een verblijf in B&B Sellingen.

Wil je een onderwerp in het hele gezin opklaren en heb je meer dan 2 slaapplaatsen nodig. Geen probleem, we zoeken in overleg extra slaapplaatsen.

Zullen we een programma samenstellen dat het beste past bij jou, je partner en/of je gezin?

Neem vrijblijvend contact met me op >

Programma’s voor persoonlijke groei

Vrij durven zijn!

Voor individuen

Als je niet langer je gevoelens en emoties wilt onderdrukken. Als je opgewekt op wilt staan. Als je wilt stoppen met afleiding te zoeken door steeds te bedenken hoe je moet reageren. Als je jezelf niet langer een ongeleid projectiel meer wilt voelen. Als je wilt stoppen met zijn zoals je denkt dat “anderen” willen dat je bent.

Je houdt het waarschijnlijk niet voor mogelijk, maar het kan! Lees hieronder hoe je het gaat doen

Inhoud:

Loop je continu je gevoelens en emoties te onderdrukken en heb je niet helder waar dit vandaan komt dan is dit halfjaarprogramma er voor jou.

Het half jaar programma start met het helder maken van jouw levensverhaal. Welke ervaringen heb je meegemaakt? Welke patronen, belemmeringen, pijn en bijvoorbeeld beschermingsmechanismen laten zich zien? En ook wat zijn je kwaliteiten die je van nature hebt of in je leven ontwikkelt hebt? En welke verlangens ken je van jezelf of onderdruk je?

We werken samen aan het opbouwen van inzicht, begrip en acceptatie waardoor jij onverwerkt verleden kan oplossen en een verandering in je leven aan kan en durft te gaan. Door onder begeleiding op een veilige manier te oefenen ontdek je weer welke vaardigheden je in je hebt om onverwerkt verleden op te lossen en gevoelens en emoties toe te laten.

Door de verandering die je doormaakt ga je anders kijken en sta je wellicht niet meer achter jouw “oude” overtuigingen. Daardoor kan je ze loslaten en komt er vrijheid om te groeien.

Na dit halfjaar ben je in staat om jezelf te verbinden met je gevoelens en emoties. Je zet ze niet meer buiten jezelf omdat je de gedachten en de pijn die je hiervan weerhielden bent aangegaan. Ik help je om op een veilige manier uit je comfortzone te gaan en te ontdekken dat je de vaardigheden in je hebt en erop kan vertrouwen.

Jezelf terugvinden

Voor individuen

Om jezelf weer te leren kennen als je jezelf verloren was of om jezelf beter te leren kennen. Omdat je er naar verlangt om persoonlijk te groeien of om te herstellen van een burn-out,  bore-out, oververmoeidheid en het toevoegen van passie aan je leven.

Zie hoe jij, in drie maanden, een verdiepingsslag maakt in je persoonlijke ontwikkeling.

Inhoud:

Deze stap doe je, indien mogelijk, thuis ter voorbereiding van de eerste sessie. Natuurlijk hebben we vooraf al kennis gemaakt en afgesproken hoe het traject voor jou ingevuld gaat worden.

De voor jou van belang zijnde levenservaringen worden in clusters van levensjaren opgenomen in jouw ervaringenboek. Hierdoor krijg je een steeds helderder beeld van jezelf en er kan bewustwording, begrip en acceptatie ontstaan.

Het e-book met Anja’s levensverhaal, gratis verkrijgbaar voor jou via de website, kan als voorbeeld dienen voor de omschrijving van jouw levensverhaal.

Na een aantal sessies ben je toe aan stap 2. Indien mogelijk bereidt je stap 2 ook weer thuis voor.

Door innerlijke herkenning en erkenning van jouw eigen levenservaringen en de emoties en gevoelens die hierbij horen kun je gevoelsmatig aspecten van jouw wezenlijke zelf herkennen. Deze neem je op in je “Dit ben ik boek” onder de kopjes:

 • Dit vind ik leuk om te doen
 • Dit vind ik niet leuk om te doen
 • Dit heb ik mijn hele leven al leuk gevonden
 • Dit heb ik mijn hele leven al niet leuk gevonden
 • De volgende ontwikkelingen heb ik denk ik al doorgemaakt in mijn leven. Deze ontwikkelingen ben ik door het leven aangegaan en heb ik voor mijn gevoel goed kunnen afronden ….
 • De volgende ontwikkelingen staan voor mijn gevoel nog voor mijn deur, sommige ontwikkelingen daar verheug ik me op en tegen sommige ontwikkelingen zie ik erg op …..
 • Deze overtuigingen, angsten en patronen maken het me niet makkelijk mijn diepste verlangens te bereiken ….
 • Ik loop steeds tegen dezelfde dingen aan en dat zijn …..
 • Ik worstel in mijn leven met het volgende …. Dit zou ik mensen willen besparen. Misschien is het ook mijn leerproces, mijn levensdoel. Ik zou dan mijn worsteling en mijn levensdoel als volgt omschrijven …..
 • Datgene waar je zelf het meest mee hebt geworsteld is je grote Why van het leven. Voel je hier een missie bij? Hoe zou je deze levensmissie dan omschrijven?
 • Hoe kijk je tegen het leven aan, wat is je dieperliggende visie op het leven? Je levensvisie?
 • Als andere mensen me zouden omschrijven dan zouden ze dit zeggen …..
 • Als ik mezelf zou beschrijven dan zou ik dit zeggen …..
 • Ik verlang heel erg naar …..
 • Dit is hoe ik tegen de aarde, de kosmos aankijk …..
 • Dit is wat ik voor de aarde, de kosmos, de wereld zou willen betekenen …..
 • Ik heb het gevoel dat ik van nature over een aantal kwaliteiten, talenten en vaardigheden beschik en dat zijn ….
 • Op een dieper niveau ervaar ik ook kwaliteiten, zo zou ik mijn zielskwaliteiten omschrijven ….. Het zijn dingen die ik eigenlijk zonder moeite uit mezelf doe, ik heb hier niet voor geleerd of heb er wel voor geleerd maar heb het idee dat ik het vanuit mezelf weet. Het zijn dingen die ik kan maar wat ik zelf niet als bijzonder ervaar, ik heb het gevoel dat iedereen dat kan ….. maar is dat wel zo, ken ik ook mensen die het helemaal niet makkelijk af gaat en begrijp ik dat dan eigenlijk wel
 • Op één of andere manier weet ik niet hoe ik het voor elkaar krijg maar lukt het me heel makkelijk om ……….. dit zou best een gave van me kunnen zijn

Voeg een schilderij toe aan het “Ervaringen boek” en het “Dit ben ik boek”. In de schilderijen geef je kleur aan de ervaringen en jouw wezenlijke zelf. Het is een bewuste en onbewust verdieping van jezelf. Je schildert vanuit je gevoel. Je schilderij ontstaat vanzelf en je hoeft niets te maken. Vervolgens beschrijf je in verhaalvorm wat je geschilderd hebt.

In deze fase onderzoeken we samen wat jouw ervan weerhoudt om in verbinding met je gevoelens en emoties te zijn. Evenals wat jou ervan weerhoudt om stappen in verbinding met je gevoel te nemen. Door het zorgen voor een gevoel van veiligheid en door oefening help ik je belemmeringen te overwinnen en je de vaardigheden om dit wel te kunnen doen weer te herinneren en je weer eigen te maken.

Nu je weet wie je bent maak je een schilderij waarin alle voor jou wezenlijke elementen verwerkt worden. Zowel de voor je gevoel mooie als minder mooie. Je probeert dit kernachtig te doen zonder dat je hierbij iets uitsluit. Als je denkt klaar te zijn kijk je of je jouw diepere verlangen mee hebt genomen. Zo niet, dan onderzoek je of je hier ruimte voor kan maken en voeg je het toe.

Als het schilderij klaar is voeg je een paper aan het schilderij toe met kernwoorden die bij jou passen.

Maak je plannen op de levensgebieden thuis, school, vrije tijdsbesteding, werk en maatschappij, relaties, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling concreet. Waar wil jij na een jaar en na vijf jaar staan? Maak een paper waarop je per levensgebied je verlangen, je plannen en je acties voor deze periodes beschrijft. Geef met cijfers per levensgebied aan welke stap je als eerste wilt gaan uitvoeren. Geef voor de eerste stap aan wat je nodig hebt om deze stap te kunnen maken en wanneer je dat gaat doen?

In het “Dit doe ik boek” plan je op ieder levensgebied iedere dag een stap die in overeenstemming is met je verlangen. Door te handelen naar jouw wezenlijke verlangens kan je werkelijk zijn wie je bent.

Door de dingen te doen vanuit wie jij kernachtig bent, geef je vorm aan wie jij bent en ze je jezelf neer in de maatschappij op jouw unieke manier.

Doordat je weer weet hoe je vanuit gevoel kunt leven en dit durft ben je in staat je eigen ontwikkelstappen te maken en “JA” te zeggen tegen jouw leven.

Spirituele groei

Voor individuen

Voor jou als jij je eigen gevoel als spirituele gids wilt inzetten. Dus voor spirituele groei.

Ervaar wat jouw volgende stap is in je spirituele ontwikkeling.

Inhoud:

Er ontstaat een veilige verbinding met Jezelf waardoor je het vertrouwen hebt om gevoelens te erkennen, toe te laten en te doorleven. Je blijft dicht bij jezelf.

Je durft angsten en patronen onder ogen te zien. Belemmeringen worden opgelost en je komt in beweging. Je kan de beweging aangaan en deze communiceren naar jezelf en naar anderen.

Je  durft te voelen wat er is en ruimte te maken voor jouw gevoelens, behoeften, passies en verlangens. Je leert ze te vertrouwen en er op te vertrouwen. Je ontdekt dat jij bepaalt en niet anderen. Je begrijpt dat jij verantwoordelijk bent voor jouw leven en niet de ander. Jij  onderneemt actie op basis van de energie en impulsen die jij voelt. Je hebt jezelf ontdekt en neemt de regie van jouw leven in eigen handen.

Je voelt wie je bent en opent je hart voor jezelf en voor anderen. Je weet wat je verlangen is en wat je hiermee wilt. Je weet wat je doet en reikt hiermee uit naar anderen vanuit liefde voor wat je doet. Je doet dit vanuit liefde voor jezelf en de ander. Je voelt een drang van binnenuit om anderen te helpen met jouw hartenwens en vanuit jouw hartverbinding.

Je brengt jouw waarheid naar buiten. Je brengt wat binnen is naar buiten. In woorden, in gevoel en in creativiteit. Het communiceren met jezelf en de ander krijgt een nieuwe dimensie doordat  de liefde voor jezelf verder doordringt in jouw lichaam, ziel en geest.

Je bent je bewust van wie je bent en wat je voelt. Je vertrouwt je eigen gevoelens. Je staat open voor impulsen vanuit je weten en bent in staat deze te ontvangen en op waarde te beoordelen. Inzichten komen steeds vaker bewust binnen.

De wens om dat wat niet bij jezelf past los te laten wordt steeds groter. De roep van je innerlijk weten, je essentie, je ziel wordt steeds duidelijker hoorbaar. Er komt steeds meer begrip, acceptatie, herkenning en overgave dat dit goed is, ongeacht wat het is. Veranderen en loslaten daarentegen kan nog steeds moeilijk zijn ook al is er overgave en vertrouwen.

Je bent weer vaardiger geworden in hoe je jezelf kan zijn. Waarschijnlijk heb je nieuwe dingen over jezelf ontdekt en belangrijke ervaringen opgedaan. Schrijf ze op en maak hier een pop van klei mee waarmee je jezelf uitbeeld en deze belangrijke woorden verwerkt op een manier die bij jou past. Verbind je met het poppetje en omarm het..

Zullen we een programma samenstellen dat het beste past bij jou?

Neem vrijblijvend contact met me op >

Programma’s voor relaties

Het is tijd voor jullie!

Voor partners onderling of voor opvoeders met kind

Om jullie band te versterken en/of eindelijk tijd te maken om datgene op te lossen wat jullie dwars zit.

Inhoud:

Komt het er steeds niet van om de tijd voor elkaar te nemen? Of is het voor jou, je partner of je kind te spannend om het gevoelige onderwerp aan te snijden en wil je daar hulp bij? Kom dan langs of bel voor een vrijblijvende kennismaking en we kijken samen naar de begeleiding die jullie nodig hebben?

Misschien past een kort verblijf bij B&B Sellingen in het plaatje. Werken aan jullie persoonlijke doel (en) en ondertussen heerlijk tot jezelf komen. B&B Sellingen is een appartement met keuken, eet- en woongedeelte en een douche en toilet met 2-persoons slaapkamer. In het appartement en de directe omgeving genieten jullie van comfort, rust en ruimte en mooie natuur. Er zijn genoeg mogelijkheden tot activiteiten in de buurt en in het nostalgische dorp is het fijn vertoeven.

Neem contact op voor een programma op maat al dan niet gecombineerd met een verblijf in B&B Sellingen.

Wil je de band met het hele gezin versterken en heb je meer dan 2 slaapplaatsen nodig. Geen probleem, we zoeken in overleg extra slaapplaatsen.

Zullen we een programma samenstellen dat het best past bij jou en je partner of kind?

Neem vrijblijvend contact met me op >